www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KURBAN VEKALETLERİNİZE TALİBİZ”

 KURBAN VEKALETLERİNİZE TALİBİZ”

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki Kurban organizasyonunu, yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 93 ülke ve bölgede geçekleştirecek. İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına Kurban vekaleti olmak

 

 

22 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedelinin 450 TL olduğunu belirterek bir konuşma gerçekleştiren İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, “Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH`ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak” dedi.

 

BİRÇOK PROJENİN TEMELİ KURBAN ZİYARETLERİNDE ATILACAK

Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekiplerinin, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece bir parça et götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edeceklerini belirterek konuşmasına başlayan Burak Kılınç, “Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak” şeklinde konuştu.

 

93 ÜLKE VE BÖLGEDE KURBAN KESİLECEK

İHH İnsani Yardın Vakfı’nın, Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya`ya Ortadoğu`dan Latin Amerika`ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacağını belirten Burak Kılınç, “İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için Türkiye, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Cibuti, Zimbabve, Mozambik, Swaziland, Lesotho, Güney Afrika, Gambiya, Gana, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Kenya, Malavi, Mali, Moritanya, Ruanda, Burundi, Sierra Leone, Somali, Sudan (Darfur, Hartum, Kesele), Tanzanya, Uganda, Nijer, Filistin, Irak, Kuzey Irak, İran, Lübnan, Suriye, Ürdün, Yemen, Mısır, Tunus, Kıbrıs, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan (Sancak, Preşova), Bulgaristan, Romanya, Haiti, Bolivya, Ekvador, Rusya, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Acara, Adıgey, Azerbaycan, Gürcistan, Kırım, Ahıska, Abhazya, Çeçenistan, Bangladeş, Hindistan, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Myanmar, Kamboçya, Vietnam, Tayland, Açe, Moro-Filipinler ve Doğu Türkistan ülke ve bölgelerini ziyaret edecek” dedi

 

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Kurbanlıkların İHH İnsani Yardım Vakfı görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alındığını belirten Kılınç, “Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir. İHH İNİYAD İnegöl İnsani Yardım Derneği olarak; Kurban Bağışı Kampanyasına katılmak isteyenlerin, bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına Kurban Vekaletlerinize talibiz. Rabbim şimdiden Kurban Bayramınızı Mübarek Olsun ve yapacağınız bağışlarınızı kabul etsin” dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19